Πολιτική Επιστροφών

ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Εάν για οποιονδήποτε λόγο δεν είστε απόλυτα ικανοποιημένοι/ες με την online αγορά σας και επιθυμείτε επιστροφή χρημάτων, επιστρέψτε μας το προϊόν στην αρχική του κατάσταση, εντός 14 ημερών από την παραλαβή.
Τα σκουλαρίκια εξαιρούνται από την πολιτική επιστροφής χρημάτων για λόγους υγιεινής.
Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε το χρηματικό ποσό ή να αλλάξουμε τα σκουλαρίκια που αγοράσατε από την Lilly’ s Papillon.
Επίσης, εξαιρούνται από την πολιτική επιστροφής χρημάτων ή αλλαγής τα κατά παραγγελία κατασκευασμένα κοσμήματα ή αυτά που έχουν τροποποιηθεί κατόπιν επιθυμίας του πελάτη.
Η Lilly’s Papillon δεν φέρει καμία ευθύνη για τα έξοδα αποστολής της επιστροφής, ούτε για τυχόν απώλεια, κλοπή ή ζημιά κατά τη μεταφορά. Οι ευθύνες αυτές βαρύνουν τον πελάτη. Για τον λόγο αυτόν, συνιστούμε τη χρήση υπηρεσίας παρακολούθησης της πορείας της αποστολής, για την επιστροφή των προϊόντων στη Lilly’s Papillon.
Σε περίπτωση που απαιτείται έντυπο τελωνειακής διασάφησης, επισημάνετε σωστά τα προϊόντα ως Επιστρεφόμενο είδος. Η ένδειξη αυτή θα διασφαλίσει ότι δεν θα επιβληθούν πρόσθετα τελωνειακά τέλη. Σε περίπτωση που ένα αντικείμενο επισημανθεί λανθασμένα και επιβληθεί τελωνειακό τέλος, αυτό μπορεί να μετακυληθεί στον πελάτη. Κάτι τέτοιο μπορεί επίσης να καθυστερήσει τη διαδικασία επιστροφών.

Σημαντικό

Οποιαδήποτε επιστροφή λαμβάνεται χωρίς Αριθμό Επιστροφής και συμπληρωμένη Φόρμα Επιστροφής έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της επεξεργασίας της επιστροφής χρημάτων σας και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να επιστραφεί το προϊόν στον αποστολέα.

Επιστροφή ελαττωματικών προϊόντων

Στη σπάνια περίπτωση που ένα προϊόν παραδοθεί ελαττωματικό ή κατεστραμμένο, παρακαλούμε ενημερώστε μας με e-mail, ώστε να φροντίσουμε για την αντικατάστασή του, ή την επιστροφή χρημάτων. Εάν το πακέτο που λάβατε είναι κατεστραμμένο ή ανοιγμένο, μην αποδεχτείτε την παράδοση και επικοινωνήστε αμέσως με την εξυπηρέτηση πελατών για να κανονίσετε την αντικατάσταση. Θα αναλάβουμε τα έξοδα αποστολής για την επιστροφή του προϊόντος και την εκ νέου παράδοση.

Επιστροφές δώρων

Εάν έχετε λάβει ένα αντικείμενο ως δώρο, θα το αλλάξουμε ευχαρίστως με ένα
αντικείμενο ίδιας ή μεγαλύτερης αξίας.
Λάβετε υπόψη ότι οι παραπάνω όροι εξακολουθούν να ισχύουν για όλα τα αιτήματα αλλαγής.

Ακύρωση

Εάν επιθυμείτε να ακυρώσετε μια παραγγελία που έγινε ηλεκτρονικά στη Lilly’s Papillon.com, τηλεφωνήστε στον αριθμό εξυπηρέτησης πελατών +302314….
Σημαντικό: οι παραγγελίες μπορούν να ακυρωθούν μόνο εάν δεν έχουν ήδη
αποσταλεί. Εάν η παραγγελία σας έχει αποσταλεί, δεν μπορούμε να την ανακατευθύνουμε, γι’ αυτό ακολουθήστε τις παραπάνω οδηγίες επιστροφής κατά την παραλαβή. Με την προϋπόθεση ότι έχει ζητηθεί Αριθμός Επιστροφής εντός 7 ημερών από την παραλαβή, τότε τα αρχικά έξοδα αποστολής θα επιστραφούν μαζί με το πλήρες κόστος του αντικειμένου.